Language:

Їсти, бавитись, відпочивати

Навіщо потрібні ресторани для чотирилапих

12. 01. 2019
1724

Культура перебування зі своїми улюбленцями у громадських місцях в Європі і США давно нікого не дивує. Готелі і ресторани, музеї і крамниці все частіше практикують підхід pet friendly і радо зустрічають домашніх тварин у ролі своїх відвідувачів. Україна теж поступово впроваджує сучасні світові практики. В кав’ярнях часто можна зустріти гостей із чотирилапими. А перший в Україні мандрівний ресторан для собак вже встиг стати популярною фішкою і на фестивалях у різних містах частує гостей смаколиками.   

У цивілізованих суспільствах домашніх улюбленців сприймають як членів родини і компаньйонів. У багатьох закладах харчування в Європі і США вашому песику запропонують води і обслуговуватимуть як найважливішого гостя. А серед відвідувачів точно знайдуться охочі з ним познайомитись.

 

Котячі кафе

 

У котиків все виглядає дещо по-іншому (це ж котики). Практика відвідувати громадські місця із домашньою кішкою не надто поширена. Однак є заклади, де пухнасті є почесним персоналом. Це тематичні кафе, де можна бавитись і спостерігати за котами, які там «працюють». Сюди приходять відпочити і зняти стрес.

Котячі кафе дуже популярні в Азії і все частіше з’являються у Європі.

Такі заклади виконують важливу функцію: кішок сюди часто беруть з притулків. В Україні котячі кафе є зокрема у Львові, Одесі, Києві і Черкасах.

 

Ресторани для собак

 

У звичайних закладах почали пропонувати окремі меню для собак. А також відкривається все більше спеціалізованих ресторанів. США, Канада, Австралія, Японія, Великобританія, Німеччина давно можуть похвалитися такими практиками.  

В Сіднеї у кафе для собак фірмовою стравою є Pupaccino – печінка у соєвому молоці.

У Сингапурському ресторані для собак працює шеф-француз і найкращі офіціанти, а гості відпочивають на дизайнерських меблях.

У ресторанчику в одному з готелів Версалю песики можуть замовити на обід куряче філе або гамбургер з яловичини. Всі страви подають зі свіжими овочами, а порція залежить від розмірів собаки.

У Лондонському ресторані «Bluebird» зі спеціального меню можна замовити суп, бургер і навіть коктейль.

А у Ванкувері взагалі є місце, де окрім біфштекса, філе з тунця, дичини і напоїв чотирилапим ще пропонують послуги масажу і читання оповідань.

Ви ж чули про те, що ніколи не варто їсти наодинці? Насолоджуйтесь товариством улюбленого чотирилапого друга.

28. 01. 2021

У Львові відкрили ще один майданчик для вигулу собак

21. 01. 2021

Дистанційна робота і коти. Як домашня тварина впливає на наше життя на карантині

5. 08. 2020

У Львові можна безкоштовно чипувати собаку. Графік

27. 07. 2020

У Херсоні собака врятував жінку від грабіжника

25. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Кіт з одночасно блакитними і зеленими очима

20. 07. 2020

450 костюмів за три роки. Як 89-річна англійка в’яже одяг для собак

18. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Білосніжна персидська кішка з вадами зору

17. 07. 2020

У Львові будують новий тренувально-вигульний майданчик для собак

13. 07. 2020

Собака з інвалідністю, яку двічі за день залишили на вулиці, знайшов новий дім