Language:

У Львові облаштують 75 вигульних майданчиків для собак

Упродовж 5 років у місті створюватимуть інфраструктуру для належного вигулу чотирилапих. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

25. 12. 2018
2618

На реалізацію стратегії потрібно 23 мільйони гривень. Власників собак зобов’яжуть прибирати екскременти за своїми улюбленцями. Правила утримання тварин затверджено сесією міської ради. За порушення передбачені штрафні санкції у розмірі від 340 до 1380 гривень.

«Ми працюємо над тим, щоб власникам тварин у нашому місті було комфортно вийти погуляти. Об’їздили кожен район, обійшли всі парки, поспілкувалися з громадою міста, зробили опитування у соцмережах, і зараз в нас вже є перші 75 локацій, які ми будемо реалізовувати. У нас справді буде перша в Україні інфраструктура культурного вигулу тварин», — розповіла директорка львіського комунального підприємства «Лев» Оксана Кошак.

test-alt
За офіційними даними, львів’яни утримують 41 тисячу домашніх собак. У місті функціонують три вигульних майданчики — у парку Франка, на вул. Стрийській та на вул. Миколайчука.

За офіційними даними, львів’яни утримують 41 тисячу домашніх собак. У місті функціонують три вигульних майданчики — у парку Франка, на вул. Стрийській та на вул. Миколайчука. У попередні роки за грантові кошти у Сихівському районі встановили 40 станцій для вигулу собак. Ще дві є у Галицькому районі. Утім на них регулярно бракує пакетів для прибирання за чотирилапими. Зараз розглядають можливість передати усі станції на обслуговування ЛКП «Лев».

Мережу вигульних зон та майданчиків облаштовуватимуть спільно з партнерами.

«Зони для вигулу будуть трьох типів. Перша — прогулянкова, де можна гуляти із собакою на повідку. Вона буде оснащена станціями для прибирання, щоб мешканці обов’язково дотримувалися чистоти. Це будь-які зелені зони Львова: алеї, невеличкі сквери, де неможливо облаштувати повноцінний майданчик, але тим не менш для того, щоб там було чисто, і щоб люди мали право там прогулятися зі своїм улюбленцем, воно буде ознаковане як прогулянковий маршрут.

Другий тип — це майданчики для вигулу невеликої площі — від 900 квадратних метрів. Здебільшого в кварталах зі щільною забудовою — житлових масивах, де місця не так багато. Але така площа дозволить зробити дві секції — для цуценят і великих собак, щоб всім було комфортно.

І третя категорія — великі тренувально-вигульні майданчики. Переважно вони будуть розміщені в парках. Рекомендована площа — від 4000 квадратних метри. Тобто, це вже будуть справжні великі зони, де можна і бігати, і бавитись, і тренуватись.

Мережу вигульних зон та майданчиків облаштовуватимуть спільно з партнерами.

Також ми плануємо зробити сенсорний сад. Це унікальне для України місце, де собаки отримують не лише фізичне навантаження, але й можливість працювати над своїми фобіями, страхами, отримувати інтелектуальні завдання. Це спеціально облаштована зона, де є поверхні для різних тактильних відчуттів і різноманітні рослини, у тому числі, лікарські. Там буде простіше адаптувати та соціалізувати собак з вулиці, які у стані стресу потрапляють на ЛКП «Лев», — розповіла координаторка ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович.

Окрім цього, у найближчих планах ЛКП «Лев» — запуск крематорію для тварин та створення банку крові для собак.

Упродовж останніх трьох з половиною років підприємство активно працює над зменшенням кількості безпритульних тварин на території міста гуманними способами. Відлагоджено системну роботу за програмою відлову-стерилізації-вакцинації-прилаштування або відпуску на місце відлову тварин-безхатьків. Команда розвиває адопцію безпритульних чотирилапих. Відсоток прилаштування відловлених на вулиці собак у 2018 році сягнув 80%.

28. 01. 2021

У Львові відкрили ще один майданчик для вигулу собак

21. 01. 2021

Дистанційна робота і коти. Як домашня тварина впливає на наше життя на карантині

5. 08. 2020

У Львові можна безкоштовно чипувати собаку. Графік

27. 07. 2020

У Херсоні собака врятував жінку від грабіжника

25. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Кіт з одночасно блакитними і зеленими очима

20. 07. 2020

450 костюмів за три роки. Як 89-річна англійка в’яже одяг для собак

18. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Білосніжна персидська кішка з вадами зору

17. 07. 2020

У Львові будують новий тренувально-вигульний майданчик для собак

13. 07. 2020

Собака з інвалідністю, яку двічі за день залишили на вулиці, знайшов новий дім