Language:

У Львові порахували вуличних котів. Пояснюємо навіщо

У місті майже 6 тисяч безпритульних котів. Із них стерилізованих – менше 6%

5. 07. 2019
3958

У Львові вперше порахували безпритульних котів – їх 5992. Головна мета –  розробити програму безпечного співіснування котів та людей. 

«Завдяки підрахунку ми зрозуміли, що до роботи з безпритульними котами необхідно долучати приватні клініки, аби  зупинити ріст популяції. Тож ми продовжимо йти шляхом стерилізації та максимального прилаштування тварин у родини», – каже директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Більшість вуличних котів зосереджена у спальних районах, де їх підгодовують мешканці. За словами Оксани Кошак, львів’яни залишають тваринам миски з водою та лотки для годування.

До підрахунку долучилися 74 волонтери. Вони працювали у секторах по місту протягом 5 днів. Підрахунок тривав 75 годин.

«У місті ми нарахували майже 6 тисяч котів, з них стерилізованих – майже 6%. Звісно, тут можлива значна похибка, адже не завжди це можна з’ясувати візуально», – розповідає співзасновник Animal-ID.info Віктор Копач. Саме тому до підрахунку активно залучали опікунів, які знають котів у своєму секторі і могли підказати точну інформацію про кожного з них. «Майже 5% котів, що живуть на вулиці, є потенційно власницькими. Найімовірніше, вони просто відпущені на самовигул. Цю ситуацію можна вирішити, якщо у місті запровадять обов’язкову реєстрацію та ідентифікацію домашніх котів» – каже Віктор Копач. 

Кількість кошенят, що живуть на вулицях, становить 13% від усіх підрахованих котів, що свідчить про ріст популяції у майбутньому.

 «ЛКП “Лев” –  це перше підприємство в Україні [що опікується тваринами], з яким ми з року в рік впроваджуємо системні зміни у зоогалузі. Результати спільних проєктів свідчать про ефективність нашої співпраці», – зазначає менеджерка з комунікацій компанії «Кормотех» Ірина Войтович. Компанія підтримала підрахунок безпритульних котів – створила фонд заохочення для учасників підрахунку, кожен з яких отримає подяку від бренду «Мяу!».

Фото – Роман Балук

28. 01. 2021

У Львові відкрили ще один майданчик для вигулу собак

21. 01. 2021

Дистанційна робота і коти. Як домашня тварина впливає на наше життя на карантині

5. 08. 2020

У Львові можна безкоштовно чипувати собаку. Графік

27. 07. 2020

У Херсоні собака врятував жінку від грабіжника

25. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Кіт з одночасно блакитними і зеленими очима

20. 07. 2020

450 костюмів за три роки. Як 89-річна англійка в’яже одяг для собак

18. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Білосніжна персидська кішка з вадами зору

17. 07. 2020

У Львові будують новий тренувально-вигульний майданчик для собак

13. 07. 2020

Собака з інвалідністю, яку двічі за день залишили на вулиці, знайшов новий дім