Language:

Дистанційна робота і коти. Як домашня тварина впливає на наше життя на карантині

Спойлер: улюбленці заспокоюють і веселять своїх господарів

21. 01. 2021
4398

Пандемія змінила життя не лише людей, а й наших чотирилапих друзів. Тепер власникам вдається більше часу проводити зі своїми тваринами вдома.  Ймовірно, такі зміни до вподоби і першим, і другим. До того ж, коти допомагають  людям позбутися стресу і піднімають настрій. Це довели дослідження британських науковців, повідомляє The Mirror.

Вчені опитали майже сімсот людей, які мають котів і працюють з дому. 63 відсотки опитаних розповіли, що вухаті їх заспокоюють. 56 відсотків кажуть, що поряд з тваринами почуваються не такими самотніми. І ще приблизно стільки ж зазначають, що коти піднімають їм настрій. Особливо, у ті моменти, коли витворяють щось кумедне. Такі ситуації, кажуть учасники опитування, надихають і додають їм сил. Окрім того, частина опитаних розповіли, що вже звикли розмовляти з котами і навіть обговорювати з ними свої робочі проблеми.

Психологиня Джо Гемінгс каже, що домашні улюбленці дають своїм власникам відчуття звичного життя. Для тварин кожен новий день — просто ще один. За словами фахівчині, коти сприяють зниженню тривожності у людей. 

«Вони постійно живуть теперішнім моментом, а їхня присутність є чудовим нагадуванням про те, що потрібно робити те саме у світі, де ми постійно переймаємося майбутнім». 

Разом з тим, фахівці рекомендують правильно облаштувати простір, якщо ви працюєте вдома разом із домашнім улюбленцем. Місце відпочинку тварини можна розмістити поряд зі своїм «робочим кабінетом». У такому випадку улюбленець завжди триматиме вас у полі зору, а ви зможете побавитися з ним у вільну хвилинку. Однак подбайте про іграшки для кота. Вони точно знадобляться вам на випадок важливих перемовин чи під час наради.

28. 01. 2021

У Львові відкрили ще один майданчик для вигулу собак

5. 08. 2020

У Львові можна безкоштовно чипувати собаку. Графік

27. 07. 2020

У Херсоні собака врятував жінку від грабіжника

25. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Кіт з одночасно блакитними і зеленими очима

20. 07. 2020

450 костюмів за три роки. Як 89-річна англійка в’яже одяг для собак

18. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Білосніжна персидська кішка з вадами зору

17. 07. 2020

У Львові будують новий тренувально-вигульний майданчик для собак

13. 07. 2020

Собака з інвалідністю, яку двічі за день залишили на вулиці, знайшов новий дім

16. 12. 2019

Власники собак живуть довше і рідше страждають від хвороб серця. Дослідження