Language:

Шукаю друга. Як львівські спортсмени допомагають прилаштовувати тварин

Вони спробували себе у ролі волонтерів міського центру адопції

19. 07. 2019
3329

У ЛКП «Лев» відбулася акція «Шукаю друга». Львівські спортсмени стали волонтерами для тварин із центру адопції. Про це йдеться у сюжеті UA.Львів.

Зараз у центрі адопції 60 собак і 12 котів. Після карантину, який завершився 12 липня, тварин можна брати на прогулянку. Щоб популяризувати таку можливість, до центру завітали львівські спортсмени.

Акцію організував чемпіон Других Європейських ігор, капітан збірної України з карате Станіслав Горуна спільно з відділенням Національного олімпійського комітету України у Львівській області. 

«Ідея акції #шукаюдруга виникла після перших відвідин ЛКП ”Лев”. Я був вражений масштабами діяльності, ентузіазмом та відданістю колективу і волонтерів, які працюють тут для того, щоби покинуті тварини не втратили віру в людей», — говорить Станіслав Горуна.

Бронзова призерка Європейських ігор 2019 з карате Галина Мельник для прогулянки обрала півторарічну Ліру. 

«Дуже люблю тварин і вважаю, що кожна з них заслуговує на любов. Люди, які позбуваються собак не прилаштовуючи їх — це жах», — каже дівчина. Галина має вдома песика й завжди з нетерпінням чекає на зустріч із ним після змагань.

«Люди намагаються обходити стороною центри адопції тварин. Я вважаю, що дарма. Якщо побути тут хоча би півгодини, ти розумієш, як собаки тягнуться до людей і хочуть бути з ними», — каже каратист Ярослав Горуна. Він пішов на прогулянку із Жаком, якого помітив серед усіх через його активність.

Художня гімнастка Вікторія Ленишин гуляє із собакою на кличку Олов. «Помітно, що собака був домашнім, він горнеться, хоче ласки. Вуличні собаки бояться людей», — говорить Вікторія. Вона також має трьох домашніх улюбленців. Каже, що двох вдалося прилаштувати.

«Цього року через карантин ми прилаштували менше собак», — розповідає директорка ЛКП «Лев». Протягом року вдалося знайти дім для 200 тварин. «Ми сподіваємося, що відомі люди привернуть увагу їхніх шанувальників до труднощів безпритульних тварин», — додає Оксана Кошак.

Фото – Володимир Якимчук

28. 01. 2021

У Львові відкрили ще один майданчик для вигулу собак

21. 01. 2021

Дистанційна робота і коти. Як домашня тварина впливає на наше життя на карантині

5. 08. 2020

У Львові можна безкоштовно чипувати собаку. Графік

27. 07. 2020

У Херсоні собака врятував жінку від грабіжника

25. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Кіт з одночасно блакитними і зеленими очима

20. 07. 2020

450 костюмів за три роки. Як 89-річна англійка в’яже одяг для собак

18. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Білосніжна персидська кішка з вадами зору

17. 07. 2020

У Львові будують новий тренувально-вигульний майданчик для собак

13. 07. 2020

Собака з інвалідністю, яку двічі за день залишили на вулиці, знайшов новий дім