Language:

7 відеоуроків для власників тварин

Що потрібно знати про свого чотирилапого

11. 04. 2019
4253

По-справжньому щасливими власниками домашніх тварин є люди, які вміють знаходити зі своїми чотирилапими спільну мову. Собаці чи коту для цього необов’язково вчитися говорити. Хоча в такому випадку ваш улюбленець мав би мільйони переглядів на ютубі. Головне — уміти розпізнавати потреби тварини, правильно на них реагувати, якісно доглядати за своїм хвостанем і розвивати його інтелектуальні здібності. Порозуміння з собаками і котами і здатності робити співіснування з ними комфортнішим, в Україні вчить щорічна конференція P2Pforum. Цьогоріч на учасників чекає 27 лекцій і майстер-класів від експертів з добробуту чотирилапих. Тим часом ми зібрали 7 головних відеоуроків з торішньої конференції для тих, хто піклується про свого улюбленця або ж лише збирається завести домашню тварину. 

Людина та її собака

 

Як собаки з’явилися у житті людей? Чому наші стосунки з чотирилапими нагадують стосунки з дітьми? Чи є співіснування собаки і людини взаємовигідним? Які перспективи розвитку очікують наші види в майбутньому? Про симбіоз людини і собаки розповідає наукова журналістка Євгенія Тімонова.

Навіщо ми одне одному

 

Собакотерапія і самодисципліна через нову відповідальність — це лише кілька пунктів з багатьох причин, чому люди вирішують завести тварину. Існує взаємозалежність між щастям власника і емоційним станом його улюбленця. Дуже важливо бути чесним із самими собою, коли збираєтеся взяти чотирилапого в сім’ю. Чому люди заводять собак, пояснює психолог і консультант з покращення життя Віталій Барановський. Відео обов’язкове для перегляду усім, хто має собаку або задумується про нового друга.

 

5 свобод тварин

 

Для оцінки добробуту домашньої тварини у багатьох країнах світу використовують Концепцію 5 Свобод. Система передбачає свободу від голоду і спраги, дискомфорту, болю, травм і хвороб, страху і стресу, а також свободу природної поведінки. Як порушення свобод тварини впливає на її здоров’я, а також про індивідуальний підхід у задоволенні потреб домашніх улюбленців розповідає спеціалістка з корекції поведінки тварин Ксенія Авімова.

Шукаємо підхід до свого собаки

 

Співзасновниця Школи взаєморозуміння з тваринами Pets&People Оксана Галан є спеціалісткою з корекції поведінки домашніх тварин. Оксана точно знає, про що гарчить ваш собака чи як урізноманітнити життя кота у міській квартирі. У короткій відеолекції з минулорічного P2Pforum експертка розповідає, як знайти ефективний підхід до тварини і розбудити у чотирилапого бажання до співпраці.

Дог-фітнес: лайфхаки і тренування вдома

 

Цей відеоурок присвячений темі дог-фітнесу. Провідна спеціалістка зі спортивної медицини та реабілітації собак, співзасновниця Школи взаєморозуміння з тваринами Pets&People Наталя Подобрєєва розповідає про вплив дог-фітнесу на здоров’я вашого улюбленця, ділиться лайфхаками для самостійного тренування з собакою, знайомить з кишеньковим обладнанням для дог-фітнесу, а також радить простий комплекс для домашніх занять.

Про стерилізацію і кастрацію

 

Яка різниця між стерилізацією та кастрацією? Які є медичні показання та протипоказання для кастрації? В якому віці найкраще зробити операцію? Чи справді кастрація впливає на поведінку тварини? Відповіді на всі питання знайдете у цьому відео. Ветеринар і консультант з поведінки тварин Марія Петропольська розвінчує міфи і ділиться важливими рекомендаціями.

Раціон вашого собаки

 

Запорукою міцного здоров’я домашнього улюбленця є правильне харчування. Про типи раціонів та особливості дієти для собак залежно від віку, ваги та інших потреб розповідає лікар-гастроентеролог Надія Карась.

28. 01. 2021

У Львові відкрили ще один майданчик для вигулу собак

21. 01. 2021

Дистанційна робота і коти. Як домашня тварина впливає на наше життя на карантині

5. 08. 2020

У Львові можна безкоштовно чипувати собаку. Графік

27. 07. 2020

У Херсоні собака врятував жінку від грабіжника

25. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Кіт з одночасно блакитними і зеленими очима

20. 07. 2020

450 костюмів за три роки. Як 89-річна англійка в’яже одяг для собак

18. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Білосніжна персидська кішка з вадами зору

17. 07. 2020

У Львові будують новий тренувально-вигульний майданчик для собак

13. 07. 2020

Собака з інвалідністю, яку двічі за день залишили на вулиці, знайшов новий дім