Language:

В Україні хочуть заборонити диких тварин у цирках

Також планують створити Єдиний електронний реєстр з обліку диких тварин.

15. 01. 2019
2062

Уряд ухвалив заборону використання диких тварин у цирках із перехідним періодом п’ять років. Про це повідомляє Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Він зазначає, що саме стільки часу треба, щоб передати тварин до природно-заповідного фонду та визначити їхнє подальше місце проживання.

test-alt
Уряд ухвалив заборону використання диких тварин у цирках

“Ми не можемо в один день заборонити використання тварин, не подумавши, що буде з ними далі, хто їх буде утримувати та годувати. Зрештою,  у світі є кілька десятків країн, які відмовилися від цирків, і Україна має всі шанси поповнити їх ряди”, – каже Міністр екології та природних ресурсів України. Попереду розгляд проекту закону у Верховній Раді України.

Окрім того, Мінприроди запропонувало розмежовувати повноваження  щодо розгляду справ, які стосуються жорстокого поводження із тваринами. Так, розгляд справ про адміністративні порушення стосовно диких тварин належатимуть до компетенції Державної екологічної інспекції України,  а щодо домашніх та безпритульних  до  Національної поліції України.

Мінприроди виступає за створення Єдиного електронного реєстру з обліку диких тварин

Також Міністр екології повідомив,  що на сьогодні в Україні ніхто не володіє інформацією  щодо реальної кількості диких тварин, які є у приватній власності. Саме тому Мінприроди виступає за створення Єдиного електронного реєстру з обліку диких тварин. У цей реєстр  власники в обов’язковому порядку матимуть вносити всі дані.

Нагадаємо, офіційно виступи диких тварин у цирках заборонені у таких країнах як Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Данія, Латвія, Голландія, Румунія, Словенія, Фінляндія, Швеція. У Болівії, Греції, Данії, на Кіпрі та Мальті заборонені циркові виступи і диких, і свійських тварин.  В Угорщині та Португалії забороно використання диких тварин в цирках, які включені в Список CITES I.

Фото – Hromadske

28. 01. 2021

У Львові відкрили ще один майданчик для вигулу собак

21. 01. 2021

Дистанційна робота і коти. Як домашня тварина впливає на наше життя на карантині

5. 08. 2020

У Львові можна безкоштовно чипувати собаку. Графік

27. 07. 2020

У Херсоні собака врятував жінку від грабіжника

25. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Кіт з одночасно блакитними і зеленими очима

20. 07. 2020

450 костюмів за три роки. Як 89-річна англійка в’яже одяг для собак

18. 07. 2020

Вухатий інстаграм. Білосніжна персидська кішка з вадами зору

17. 07. 2020

У Львові будують новий тренувально-вигульний майданчик для собак

13. 07. 2020

Собака з інвалідністю, яку двічі за день залишили на вулиці, знайшов новий дім